Design Správné hračky

Sdružení pro hračku a hru letos vyhlásilo první ročník soutěže Design správné hračky, zaměřené na herní produkty, které ještě nebyly uvedeny na trh. Sešlo se 16 soutěžních souborů a porotu čeká dost náročná práce vybrat tři vítězné návrhy. Soutěžní prototypy můžete vidět tento víkend 20.-22.10.2023 na veletrhu For Kids a ZDE je jejich ukázka.

Většina prací pochází od studentů hračkářských oborů, takže si mezi nimi připadám jako dinosaurus, ale zároveň si říkám, že je obdivuhodné, že se v oboru stále držím, i když životní a pracovní podmínky jsou pro mne složité.

Tenhle rok je pro mne obzvlášť náročný. Vždycky, když klesám na mysli, vzpomenu si na příběh jednoho byznysmena, který našel ložisko zlaté žíly. Když se zdálo, že je žíla vyčerpaná, pozemek prodal. Nový majitel si nechal udělat vrt a zjistil, že žíla pokračuje, jen byla pár metrů přerušená. Stal se z něho pohádkový boháč. A co z toho plyne? Nikdy to nevzdávej, Marie! :)

Do soutěže jsem přihlásila adventního skřítka. Přichystala jsem ho trochu v rychlosti a technicky dost improvizovala, ostatně jinak to ani v kalupu mých povinností nešlo. Trochu těm studentům závidím tu obrovskou volnost a technickou pomoc, kterou mají při svém navrhování k dispozici. Mohlo by se zdát, že volnosti si užívám do sytosti také, když jsem svým pánem, ale není to tak. Pokud se chci prací uživit, nemohu se mazlit s jedním kouskem měsíc nebo dokonce celý jeden semestr jako tomu bývá na střední škole. Ale tak to má být, sama ráda vzpomínám na sladké bezstarostné roky tvoření a jsem vděčná, že mi byly dopřány. 

A co můj adventní skřítek? Na začátku listopadu bude k mání. Zde zatím malé nahlédnutí pod pokličku, na co se můžete těšit.

Jde o kreativní sadu: na každý adventní den je nachystaný úkol či tvoření, na Štědrý den bude vaše dítko držet v ruce skřítka, oblečeného  do svršků a spodků a zabaleného do útulného domečku, ve kterém nebude chybět ani skřítkovský adventní věnec. Po dobu Adventu se budete dozvídat něco z tradic slavení vánoc a vyzkoušíte si vyrobit třeba vrkoč nebo upéct skřítkovi cukroví.

IMG_8989

IMG_8990

IMG_8997

IMG_9062

IMG_9207

 

Bude skřítek holka nebo kluk? To záleží na vás.

 

IMG_8990

Zpět do obchodu